Naujienos, Projektų naujienos

Erasmus + stažuotė Danijoje

Virėjų stažuotė Danijoje, Business Zeeland College, kur  penkias savaites mokėsi gaminti ir išradingai pateikti įvairius patiekalus -tradicinius daniškus kukulius, žiedinių kopūstų sriubą, desertą, panna cotta, daniškus sumuštinius, žuvies patiekalus. Svarbią programos dalį sudarė tvarumas, gaminimas be atliekų, panaudojant visas produkto dalis. Didelis dėmesys komandiniam darbui, problemų sprendimui ir kūrybiškumui.

2022 sausio 18 – vasario 18 d. virėjo specialybės mokiniai stažavosi Danijoje, Roskildėje, Zealand business college. Penkias savaites mokiniai mokėsi gaminti ir išradingai pateikti įvairius patiekalus -tradicinius daniškus kukulius, žiedinių kopūstų sriubą, desertą, panna cotta, daniškus sumuštinius, žuvies patiekalus. Svarbią programos dalį sudarė tvarumas, gaminimas be atliekų, panaudojant visas produkto dalis. Didelis dėmesys komandiniam darbui, problemų sprendimui ir kūrybiškumui.

Mokinių įspūdžiai:

Dagnė Lažauninkaitė:

Erasmus stažuotėje esu pirmą kartą. Patirtis man patiko. Mokymosi aplinka labai patogi ir jauki. Danijos miestelis Roskildė, kuriame apsistojome, buvo tikrai įdomus, pats miestas, kaip aš juokauju, buvo kaip „muziejus”, graži architektūra ir pats miestas, katedra. Mokykloje per šį mėnesį daug ko išmokau, bet iš dalies tai jau mokėjau, tačiau šie šefai, tai tiesiog interpretavo kitais savo mokymo būdais. Mes daug kalbėjome, mums daug pasakojo, o paskui pritaikėme tai praktikoje. Gaminome įvairių patiekalų, buvo tikrai įdomu ir naudinga, mokytojai draugiški ir labai bendraujantys. Iš šios stažuotės daug ko pasisėmiau. Tačiau svarbiausia man buvo išmokti dirbti komandoje ir su kitais mokiniais, kadangi esu labai drovi, norėjau save išreikšti, kažkiek išdrąsėti, taipogi patobulinti savo anglų kalbos įgūdžius. Iš tiesų kai tai man buvo pirmas kartas, buvo tikrai visko daug, daugybė įspūdžių. Mokiniai iš Šiaulių, kurie stažavosi kartu, pasidalino ir savo patirtimi mokykloje, bendravimo buvo daug.

Ir taip pat, pamiršau paminėti, ką rekomenduočiau kitiems mokiniams. Iš tiesų, jie turėtų nebijoti parodyti savo įgūdžius virtuvėje. Kadangi tai tik ir parodys mokytojams, jog esi tikrai motyvuotas šioje specialybėje. Ir jie tikrai gali daug ko papasakoti, tad tikrai reikėtų pralaužti ledus ir nebijoti išskristi išbandyti ko nors naujo! 🙂

Povilas Berniukevičius:

Patiko: mokytojai, Kopenhaga ir maistas, kurį gaminome. Ko išmokau ir ką pritaikysiu: bandelių receptas 10/10, bendras mokslas apie kompoziciją ir kaip gaminti maistą. Rekomendacijos: jei reikia pigiai pernakvoti Kopenhagoje – „next hotel”. Geras restoranas su Wolt – „golden state burger”.

Julija Korsakaitė:

Stažuotė labai patiko, susipažinau su Danijos kultūra ir jos maisto gamybos stiliumi. Išmokau gaminti patiekalus, kuriuose yra visi 6 pagrindiniai skoniai. Išmoktą medžiagą tikrai pritaikysiu gyvenime.

Monika Jakubovskaja:

Man Danijoje patiko, kad susiradau daug draugų su kuriais galėjau pabendrauti ir išmokti daugiau anglų kalbos. Patiko gaminti maistą kartu su visais ir norėčiau, jei būtų tokia galimybė keliauti po šalis, aš su mielu noru sutikčiau. Patiko vaikščioti po miestą ir pas juos labai graži architektūra. Rekomenduočiau važiuoti, nes susipažįsti su naujais žmonėmis ir sužinai daug naujo. Gaminimo procesas patiko labiausiai, nes sužinojau daug receptų, kuriuos galėsiu gaminti savo šeimos nariams.

Lukas Tamosynas:

Danijoje buvo labai įdomu. Mokytojai buvo labai draugiški ir aiškiai viską rodė ir darė. Ten sužinojau kaip vaizdingai pateikti patiekalą ir kad būtų skonio balansas.