Gruodžio 13-14 d. Profesinio mokymo centro „Žirmūnai” viešbučių ir restoranų sektoriniame centre šeimininkavo restorano šefas iš Italijos. Apulijos regiono virėjų asociacijos narys Mindaugas Lučka vedė dviejų dienų praktinius mokymus tema „Italijos Apulijos regiono patiekalai“. Mokymo centro mokytojai ir mokiniai džiaugėsi galimybe gaminti kartu su šefu Mindaugu. Buvo pagaminta ir išragauta daug šaltų ir karštų užkandžių iš įvairių Italijos pietų regionui būdingų produktų: krevečių, aštuonkojų, moliuskų, įvairių žuvų, itališkų bulvinių makaronų „nioki‘‘, įvairiaspalvių rankų darbo makaronų, desertų. Sunku viską ir išvardinti. Tai buvo gera pažintis su italų virtuve.
Džiaugiamės galimybe,kurią suteikia Erasmus+ programa. Jau ne vienerius metus kviečiamės profesionalius šefus iš užsienio restoranų. Taip didelis skaičius mūsų mokymo centro mokinių ir mokytojų gali pasisemti profesinės patirties, užmegzti partnerystės ryšius. Didelis ačiū Mindaugui už suteiktas žinias, dalinimąsi patirtimi ir nuoširdų bendravimą.
Daugiau nuotraukų –> https://www.facebook.com/vesk/photos/pcb.772052187527344/772051577527405/