Maisto ruošimo kultūrą išlaikantys aukščiausiame lygyje ir kiekvieną dieną ją tobulinantys Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos šefai yra pavyzdys visai Europai.
Siekdami šių maisto magijos meistrų patirtį perduoti mokytojams kartu su asociacija mūsų centre rengiame kvalifikacijos tobulinimo programą „Šefai mokytojams“. Pirmoji mokymų programos dalis įvyko balandžio 29 d. Mokymo centre „Žirmūnai”.
Mokymus vedė asociacijos narys, virtuvės šefas, daugkartinis Lietuvos ir tarptautinių čempionatų laimėtojas Bernardas Anužis. Šefas supažindino su maitinimo įstaigų tipais ir jų skirtumais, patiekalų kūrimo strategijomis. Mokytojus konsultavo praktinėje dalyje, kurioje gamino šaltą tuno užkandį ir minimalistinį antienos karštą patiekalą.
Dėkojame dalyvavusiems mokytojams, šefui Bernardui Anužiui bei Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijai. Tai buvo tik pirma mokymų dalis, kviečiame suinteresuotus mokytojus aktyviai registruotis į sekančius programos etapus. Bendrų pastangų dėka maisto gaminimo kultūros augimas Lietuvoje yra nesustabdomas!