Naujienos

Profesinės meistrystės dirbtuvės su šefu Arnaud Philippe

Net tris dienas Verslo ir svetingumo profesinės karjeros centre vyko konditerijos šefo iš Prancūzijos Arnaud Philippe profesinės meistrystės dirbtuvės.

Pirmoji diena buvo skirta prancūziškų kruasanų ir brioche bandelių gamybos mokymams. Šefas mūsų mokiniams aiškino ir demonstravo konditerijos gaminių tešlos paruošimą, formavimą ir kepimą. Kitą dieną Arnaud Philippe vedė prancūziškų šokoladinių desertų gamybos meistriškumo pamoką. Ji buvo skirta tobulinti profesines žinias ir praktinius įgūdžius saldžiųjų patiekalų technologiniuose gamybos procesuose. Į mokymus jungėsi ir kitų mokyklų profesijų mokytojai bei konditerijos specialistai.  Pabaigai konditerijos šefas mokė kepti prancūzišką duoną. Šioje pamokoje taip pat dalyvavo ir patobulino savo įgūdžius VESK technologijų skyriaus mokiniai.

Konditerijos dirbtuvių dalyviai pasakoja, kad mokymai buvo ypač vertingi. Mokiniai pasidžiaugė, kad  pagilino žinias ir tobulino praktinius įgūdžius.