Naujienos

Someljė Ainars Reinšmits mokymai mokytojams ir mokiniams

Gegužės 22-24 dienomis someljė ir vyno studijos vadovas Rygoje Ainars Reinšmits vedė mokymus „Vyno derinimo, degustavimo subtilybės. Kokteilių gamybos menas“.
Pirmas dvi dienas lektorius skyrė VESK padavėjo ir barmeno profesijos mokiniams, penktadienį jis skaitė paskaitą mokytojams.
Mokymuose someljė pasakojo vyndarystės istoriją, vyno reikšmę įvairiose kultūrose, aptarė pagrindinę terminiją: vynuogių veislės, regionai ir gamybos metodai. Taip viena mokymų dalis buvo apie vyno degustacijos supratimą, įprastų skonių ir aromatų nustatymą.
Kitos mokymų temos – vyno derinimas su skirtingais maisto produktais. Kokteilių gaminimo subtilybės, miksologijos principų taikymas.
Mokymai vykdomi įgyvendinant Erasmus+ projektą Nr. 2023-1-LT01-KA121-VET-000124275.